Pisanje magistrske naloge, Pisanje magistrske naloge Seznam forumov Pisanje magistrske naloge, Pisanje magistrske naloge
Pisanje magistrske naloge, Pisanje magistrske naloge, Pisanje magistrske naloge, Pisanje magistrske naloge, Pisanje magistrske naloge, Pisanje magistrske naloge, Pisanje magistrske naloge, Pisanje magistrske naloge, Pisanje magistrske naloge
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




GEA College- PRAVILNIK O MAGISTRSKEM DELU

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Pisanje magistrske naloge, Pisanje magistrske naloge Seznam forumov -> Pisanje magistrske naloge
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
ninanana123



Pridružen/-a: 25.07. 2012, 08:57
Prispevkov: 998

PrispevekObjavljeno: 15 Feb 2013 08:27    Naslov sporočila: GEA College- PRAVILNIK O MAGISTRSKEM DELU Odgovori s citatom

predloži zahtevano dopolnitev. Dopolnjeno prijavo KPZ pregleda vnovič in to lahko stori le enkrat. V nasprotnem se šteje, da je kandidat odstopil.
Po sprejemu prijavljene teme in mentorja s strani KPZ jo preda Senatu FP, kateri predlagano temo magistrskega dela in mentorja dokončno potrdi in kandidata pisno obvesti v roku 7 dni.

III. Postopek izdelave in oddaje magistrskega dela
14. člen
Magistrsko delo mora biti rezultat samostojnega kandidatovega strokovnega in raziskovalnega dela. Z njim mora dokazati, da obvlada področje, s katerega je tema njegovega dela, in sodobne metode raziskovalnega dela.
Magistrskemu delu mora biti priloženo zagotovilo avtorja, da je pripravljal delo samostojno in ob literaturi in virih, ki so navedeni v njem.
15. člen

Od prijave dispozicije do zagovora mora praviloma miniti tri mesece.
Kandidat lahko prijavi magistrsko delo, ko ima opravljene vse druge obveznosti, določene s podiplomskim študijskim programom FP.
Magistrskemu delu mora biti priložena izjava mentorja, da delo izpolnjuje vse pogoje za predložitev v oceno KPZ.
16. člen

Magistrsko delo mora biti izdelano in oddano v roku največ dveh let od dneva, ko je Senat FP sprejel sklep o primernosti teme magistrskega dela.
Kandidat, ki iz upravičenih razlogov ne more oddati izdelanega magistrskega dela v roku, ki je določen v prejšnjem odstavku tega člena, lahko zaprosi Senat FP za odobritev podaljšanja roka oddaje magistrskega dela najmanj 30 dni pred iztekom roka za oddajo. Prošnji mora biti priloženo pozitivno mnenje mentorja. O podaljšanju roka, ki ne more biti daljši od enega leta, dokončno odloči Senat FP na svoji prvi naslednji redni seji.
Če kandidat ne odda pravočasno magistrskega dela in ne vloži pravočasno prošnje za podaljšanje roka za oddajo magistrskega dela se šteje, da je kandidat od teme odstopil. V tem primeru Senat FP sprejme ugotovitveni sklep o ustavitvi postopka izdelave in oddaje magistrskega dela.
Senat pošlje sklep iz prejšnjega odstavka kandidatu in v referat FP v roku 7 delovnih dni po sprejetju.
Študent sme enkrat zaprositi za novo temo magistrskega dela.
17. člen

Magistrsko delo je praviloma napisano v slovenščini, s soglasjem Senata FP pa tudi v tujem jeziku. Če ni napisano v slovenščini, mora vsebovati na koncu razširjeni povzetek v slovenskem jeziku (ki obsega najmanj 10 odstotkov celotnega besedila). Ta povzetek mora biti vezan skupaj z besedilom magistrskega dela.
18. člen

Magistrsko delo mora biti napisano v obsegu najmanj 5 in največ 6 AP (1 AP = cca. 30.000 znakov), brez prilog, to je od 80 do 96 strani v formatu A4 z 1,5 razmikom med vrsticami (cca. 30 vrstic na stran), velikosti črk 12 v pisavi Times New Roman v primarnem tekstu, v sekundarnem pa 10 (opombe in seznam literature in virov z enojnim razmikom med vrsticami).
Obseg magistrskega dela lahko izjemoma odstopa od velikosti, ki je določena v prejšnjem odstavku tega člena, le na podlagi utemeljene obrazložitve mentorja in/ali somentorja.
19. člen
Magistrsko delo mora biti vezano v umetno usnje, usnje ali podoben material, barva platnic mora biti temno modra (navy blue). Obliko platnice prikazuje priloga MAG_A. Na naslovni strani magistrskega dela mora biti v sredini zgoraj z velikimi tiskanimi črkami napisano »GEA COLLEGE – FAKULTETA ZA PODJETNIŠTVO«. Na sredini strani naj bo naslov magistrskega dela, pod naslovom pa napis: »magistrsko delo«. Spodaj na levi strani mentor in somentor magistrskega dela, na desni strani avtor magistrskega dela, vrstico nižje na sredini pa naj bosta navedena kraj in leto oddaje dela (Priloga MAG_B). Druga stran je lahko zahvala kandidata (Prlioga MAG_C).
20. člen
Magistrsko delo je sestavljeno iz povzetkov v slovenščini in angleščini skupaj s ključnimi besedami, kazala, uvoda, glavnega besedila, sklepa, seznama citirane literature in virov ter morebitnih prilog. Številčenje strani se začne od kazala naprej (številčenje se začne z 1. UVOD); priloge se številčijo posebej. Za jezikovno ustreznost dela je zahtevana izjava lektorja, da je delo lektorirano.
Magistrsko delo mora biti napisano in urejeno skladno z Navodili za urejanje besedil seminarskih, diplomskih in magistrskih del na FP.
Strokovna komisija za oceno in zagovor magistrskega dela (v nadaljevanje SKOZI), ki jo Senat FP imenuje na podlagi določil 24. člena tega pravilnika, pa ga lahko zavrne, če ni pripravljeno v skladu z navodili iz tega člena.

21. člen

Izdelano magistrsko delo, podpisano s strani mentorja, kandidat odda v oceno tehnične ustreznosti v Referat za študentske in študijske zadeve FP v enem mehko vezanem izvodu, skupaj z izpolnjenim obrazcem Tehnična ustreznost oddanega magistrskega dela (obrazec TUMd) in naslednjimi prilogami:
a. izjava o avtorstvu magistrskega dela;
b. izjava lektorja (da ima lektor ustrezno strokovno izobrazbo za lektoriranje, je magistrsko delo pregledal in je delo jezikovno in slovnično neoporečno)
Referat za študentske in študijske zadeve FP v roku 7 dni opravi presojo tehnične ustreznosti magistrskega dela na obrazcu TUMd in oceno posreduje kandidatu.
Ko je magistrsko delo tehnično ustrezno, mora kandidat KPZ-ju oddati obrazec MD-oddaja, 3 mehko-spiralno vezane izvode magistrskega dela in kopijo obrazca TUMd.
22. člen

Referat za študentske in študijske zadeve sprejeto magistrsko dispozicijo posreduje KPZ, ki v 30 dneh predlaga Senatu FP Sklep o imenovanju Strokovne komisije za oceno in zagovor magistrskega dela (SKOZI).
23. člen
Senat FP na prvi naslednji seji po sprejetju predloga KPZ imenuje posebno strokovno komisijo za oceno in zagovor magistrskega dela, ki jo sestavljajo najmanj trije habilitirani visokošolski učitelji z naslovom doktor znanosti ali znanstveni delavci z ustreznega znanstvenega področja z doktoratom znanosti, med katerimi mora biti mentor magistrskega dela član SKOZI po položaju. SKOZI ima predsednika, kar ne more biti mentor in/ali somentor magistrskega dela.
Referat za študentske in študijske zadeve FP v roku 7 delovnih dni o Sklepu o imenovanju članov SKOZI obvesti kandidata in pozove člane SKOZI, da pristopijo k postopku ocenjevanja magistrske dispozicije po 13. členu tega Pravilnika in magistrskega dela po nadaljnjih členih tega Pravilnika.
24. člen
Enega izmed svojih članov SKOZI imenuje za poročevalca, ki je odgovoren za usklajeno delo med člani strokovne komisije pri pripravi poročila; za končno obliko poročila so odgovorni vsi člani komisije.
Poročilo o oceni magistrskega dela (obrazec POMd) mora vsebovati oceno o teoretski širini in poglobljenosti dela, o primernosti uporabljenih metod ter oceno samostojnosti in analitske sposobnosti kandidata, kot tudi navedbe o ugotovljenih pomanjkljivostih, napakah, odstopanjih od pravil o izdelavi pisnih izdelkov.
Poročilo o oceni magistrskega dela je napisano v slovenskem jeziku, razen v primeru, ko je poročevalec SKOZI iz tujine; v tem primeru je poročilo lahko napisano v angleškem jeziku.
25. člen

Predsednik SKOZI mora poročilo o oceni magistrskega dela predložiti KPZ praviloma v roku enega meseca od dneva prejema sklepa in poziva k ocenjevanju magistrskega dela.
KPZ na podlagi predloženega poročila spejme Sklep o ustreznosti magistrskega dela.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Pisanje magistrske naloge, Pisanje magistrske naloge Seznam forumov -> Pisanje magistrske naloge Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.